Licență și Disertație

 

pdf TEME PROIECTE DE DIPLOMĂ/DISERTAȚIE 2019/2020

pdfMODEL DE CERERE PENTRU ALEGEREA TEMEI

pdfGhid de redactare (Proiect de diplomă/Lucrare de disertație)

Tematică licență

pdfIPA     pdfCEPA     pdfIMIT     pdfIMAPA     pdfEPI

Documente utile

pdfFișă preliminară - proiect de diplomă
pdfFișă preliminară - lucrare de disertație
pdfFișa proiectului de diplomă
pdfFișa lucrării de disertație

 

Despre plagiat

În facultate vei scrie lucrări, vei redacta proiecte și vei da examene. Toate aceste texte vor reflecta nu numai nivelul tău de pregătire sau cunoștințele pe care ți le-ai însușit, ci și personalitatea ta și capacitatea de a comunica convingător și în propriile cuvinte ceea ce știi.

În toate aceste situații, trebuie să te asiguri că fiecare idee sau expresie care nu îți aparține este atribuită celui care a creat‑o.

Fie că este vorba despre un text deja publicat, ideile unui coleg sau ale unui profesor, un curs, un articol sau o carte, un rezumat de pe internet, însușirea muncii altei persoane, fără indicarea corespunzătoare a sursei, este considerată plagiat și este inacceptabilă la universitate, indiferent dacă o faci intenționat sau din neglijență. Obișnuiește-te să ții o evidență strictă a surselor tuturor ideilor și formulelor pe care le întâlnești și pe care vrei să le folosești în textele și lucrările tale. Astfel vei fi întotdeauna mândru de munca ta, de lucrurile pe care le-ai învățat și îți vei descoperi gândirea proprie. Facultatea te va încuraja și te va ajuta.